Recipe image

Ázijská kačica s chrumkavou kožou

Spočítať náklady na výrobu jedla (Food Cost)

Náklady na ingrediencie* : 0,00 EUR
Náklady na jednu porciu* : 0,00 EUR
Uvedené ceny sú bez DPH*

Vypočítajte náklady na jedlo

Napíšte Vami požadovanú predajnú
cenu jedla bez DPH

...
Food Cost: 0%
Recipe image

Prísady

Celkové náklady na ingrediencie: EUR
Náklady na jednu porciu*: EUR
Súčet zložiek jednej porcie:

Príprava

Kačica

  • Kačicu očistite, odrežte krk, potrite vnútri mletým anízom, klinčekom alebo škoricou.

Slaný nálev

  • V studenej vode rozpustite kurací bujón. Pomocou marinovacej ihly streknite pod kožu nálev. Snažte sa aby sa nálev dostal do celej kačice.
  • Zviažte nohy kačice azaveste ju na háčik hore nohami. Nechajte visieť vchladničke 3 dni.
  • Po 3 dňoch môžete začať s pečením. Nastavte konvektomat na funkciu pečenia na teplotu 85 ⁰C na 3 hodiny.
  • Takto pripravenú kačicu vložte na 7 minút do konvektomatu vyhriateho na 290 ⁰C – aby získala zlatú farbu abola chrumkavá.

Omáčka na pokropenie zeleniny a kačice

  • V hrnci zmiešajte všetky suroviny a redukujte do konzistencie omáčky. Po ochladení by mala pripomínať hustú krémovú omáčku.
  • Studenú omáčku prelejte do plastovej fľaše s malým otvorom na poliatie.

Servírovanie

  • Na panvici opečte zeleninu tak, aby bola chrumkavá, kačicu naporciujte.
  • Zeleninu akačicu rozložte na tanier. Polejte pripravenou omáčkou aposypte opraženým sezamom.

Súbory cookies (a podobné metódy) používame na zlepšenie vášho užívateľského zážitku na našom webe. Súbory cookies vám umožňujú využívať určité funkcie, zdieľanie na sociálnych sieťach (pre Facebook, Instagram atď.) a prispôsobovať správy a zobrazovať reklamy blízke vašim záujmom (na našich, ale aj ďalších stránkach). Pomáhajú nám tiež pochopiť, ako sa náš web používa. Prečítajte si naše upozornenie na súbory cookies. Kliknutím na „Prijať“ vyjadrujete súhlas s naším používaním súborov cookies.